Parte a Bittnet Group în pilonul Business Platforms & Software,
ELIAN Solutions a înregistrat o cifră de afaceri de 18.3 milioane lei, reprezentând o creștere cu 53% comparabil cu anul 2022
-
Compania, care a obținut în toamna anului 2023 distincția Microsoft Cloud Solutions Partner pentru Aplicații de Business, și-a continuat trendul de creștere accelerată în 2023 atât la nivelul veniturilor din licențe și servicii implementare, cât și la nivelul echipei prin achiziția Kepler Management Systems
-
În 2023, din valoarea totala de 47 de proiecte noi, aproape o cincime, mai exact 17%, sunt soluții inovatoare dezvoltate intern de ELIAN
-
În 2024, ELIAN Solutions se axează pe îmbunătățirea eficienței proiectelor, creșterea profitabilității și extinderea business-ului pe piețele internaționale, în special SUA
București, 10 aprilie 2024 – ELIAN Solutions, companie în top trei parteneri recomandați de Microsoft în România în domeniul dezvoltării și implementării soluției ERP Microsoft Dynamics 365 Business Central, a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 18,3 milioane RON, respectiv o creștere cu 53% comparativ cu anul precedent, când cifra de afaceri înregistrată a fost de 12 milioane lei. Profitul brut al companiei a crescut în 2023 la 1.711.853 milioane lei față de 1.551.413 lei în anul precedent, în vreme ce rezultatul net a ajuns la 1,421.146 milioane lei comparabil cu 1.359.914 în 2022.
În ceea ce privește veniturile realizate din vânzarea de licențe, acestea au înregistrat în 2023 ponderea de 39% din cifra de afaceri, comparabil cu 35% în anul 2022. Creșterea de 4% se datorează strategiei companiei de a se orienta spre clienți de anvergură și proiecte majore, cu un număr mediu de utilizatori per implementare care a crescut de la 50 la 70. Tot în această zonă de venituri, ELIAN a înregistrat o expansiune semnificativă, trecând de la inițierea primelor două abonamente de tip SaaS (software as-a-service) pentru doi clienți cu un total de 35 de utilizatori la sfârșitul anului 2022, la o cifră remarcabilă de nouă clienți care beneficiază de licențe SaaS, însumând 148 de utilizatori activi până la finalul anului 2023.
O altă componentă importantă a cifrei de afaceri este cea a veniturilor din servicii de implementare. În decursul anului 2023, ELIAN Solutions a demonstrat stabilitate în ceea ce privește contribuția activității de implementare proiecte la veniturile totale ale companiei, finalizând 47 de proiecte pentru 42 de clienți diferiți. Dintre aceste proiecte finalizate, un procent de 17% au fost soluții dezvoltate intern de ELIAN, incluzând SFA Offline, soluții pentru managementul depozitelor (WMS), soluții pentru retail și soluții de self-ordering, reflectând inovație și adaptare la nevoile specifice ale clienților.
În ceea ce privește serviciile de suport și mentenanță, acestea au ajuns în 2023 la 22%, cu o ușoară scădere față de 2022, când au fost în pondere de 25%, scădere datorată focusului crescut pe dezvoltarea soluțiilor existente.
Rezultatele favorabile ale companiei se datorează în mare parte consolidării direcțiilor principale de dezvoltare, prin utilizarea KPI-urilor operaționali, care s-au dovedit a fi un indicator clar al eficienței, precum și întăririi structurii de middle management, evidențiind, odată cu extinderea echipei, importanța unui leadership eficient al personalului.
„Anul 2023 a fost remarcabil pentru noi, marcând o creștere semnificativă a cifrei de afaceri de 53% comparabil cu 2022 și consolidarea parteneriatului cu Microsoft. Avem ochii pe viitor, cu planuri mari de expansiune în SUA și de îmbunătățire a eficienței. Suntem pregătiți să ducem inovația și calitatea la nivelul următor.”
Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions
Anul 2023 a fost marcat și de o intensificare a parteneriatului cu Microsoft, compania obținând certificarea Microsoft Cloud Solutions Partner pentru Aplicații de Business, în Dynamics 365 și Power Platform, plasând ELIAN Solutions printre pionierii din Europa de Est cu această distincție. Compania își menține focusul pe tehnologiile noi Microsoft, investind constant în certificările echipei pentru noile tehnologii.
Totodată, în portofoliul ELIAN există și 4 aplicații care sunt licențiate de sine stătător, respectiv aplicație de OCR-izare facturi cu o definire extrem de simplă de șabloane noi de facturi – scanare de documente și trimiterea lor în Business Central, aplicație de inventariere mijloace fixe prin scanare, aplicație ClokIn/ClokOut, utilizată de firmele de producție pentru înregistrarea timpilor petrecuți de oamenii din hala de producție, pe comenzi și fluxuri tehnologice și aplicația de Retail, care susține vânzarea cu amănuntul, precum în zona de fast-food.
Pentru anul 2024, ELIAN Solutions își propune obiective ambițioase, concentrându-se pe sinergia dintre ELIAN Solutions și Kepler Management Systems, care s-a alăturat grupului la sfârșitul anului 2023.
Fondată în 2007, Kepler Management Systems este partener Microsoft, cu o experiență solidă în implementarea și suportul soluției Microsoft Dynamics 365 Business Central (Navision).
„Prin integrarea Kepler în familia ELIAN, ne poziționăm ca lider pe piața ERP din România. Creșterea noastră constantă și orientarea către SaaS demonstrează adaptabilitatea și devotamentul față de clienții noștri. Anul 2024 este despre consolidare globală și eficiență maximă.”
Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions
Cu un portofoliu de 80 de clienţi în 11 țări, în sectorul auto, transporturi, producție și servicii, și o echipă de peste 20 de specialiști, Kepler a înregistrat în anul 2023 o cifră de afaceri de 7 mil lei, în creștere cu 21% fata de 2022, când compania a înregistrat o cifră de afaceri de 5,8 milioane lei. Profitul net al companiei a crescut în 2023 la 1,110,785 lei față de 460.000 lei în anul precedent.
Această mișcare strategică de integrare a celor două companii plasează ELIAN Solutions în poziția de lider pe piața din România in zona de implementare solutii ERP Microsoft Dynamics 365 Business Central.
Un alt pilon central pentru 2024 este dezvoltarea afacerii cu facturare recurentă și a proiectelor sub modelul de licențiere SaaS. Cu un start promițător, ELIAN a înregistrat 148 de utilizatori în SaaS în 2023, iar în primele luni ale anului 2024, numărul utilizatorilor cu licențe SaaS a depășit pragul de 300. În plus, compania își propune să îmbunătățească eficiența proiectelor, contribuind astfel la creșterea profitabilității generale.
Reafirmând angajamentul său din trimestrul patru al anului 2023, ELIAN Solutions își extinde prezența internațională, cu un accent deosebit pe piața din SUA, continuând să promoveze soluțiile și serviciile sale în țările țintă din Uniunea Europeană și Statele Unite.
DESPRE ELIAN SOLUTIONS
Compania ELIAN Solutions este parte a Bittnet Group în pilonul Business Platforms & Software si activează din 2008, fiind specializată în furnizarea de servicii de implementare, programare și dezvoltare, precum și suport și mentenanță pentru soluția ERP (Enterprise Resource Planning) Microsoft Dynamics 365 Business Central (cunoscută anterior Dynamics NAV sau Navision), standard sau personalizată.
În calitate de Microsoft Cloud Solutions Partner, ELIAN Solutions este prima companie românească inclusă în „Top 20 Most Promising Microsoft Dynamics Solution Providers”. În portofoliul echipei ELIAN se înscriu în prezent peste 180 de implementări ERP Microsoft Dinamics 365 Business Central de succes, în România, Europa și SUA, în diferite domenii de activitate, precum retail, distribuție, producție agricolă, producție textile, imobiliare, servicii de IT, servicii de audit etc.
Mai multe detalii despre ELIAN Solutions sunt disponibile pe www.elian-solutions.ro și pe canalele de YouTube, Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter (X).
Despre Bittnet Group
Bittnet Group (BNET) este o cel mai dinamic grup de tehnologie din piața românească, fiind primul grup de companii IT din România listat pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB), inclus in indiciii BET-XT, FTSE Russel Micro-Cap si MSCI Frontier IMI. Bittnet funcționează ca un integrator de servicii IT&C și este un lider în domeniul formării profesionale în IT din România. Structura sa este organizată în patru piloni principali de activitate: educație, cloud și infrastructură, securitate cibernetică și aplicații de business și software.
Articol publicat in NewMoney.ro