Modulul de Proiecte sustine planificarea, urmarirea si controlul activitatilor specifice managementului proiectelor.
Implementarea unei solutii ERP nu se poate realiza fara un management de proiect profesionist si fara un intens efort organizatoric atat din partea implementatorului, cat si din partea clientului. Implementarea se poate dovedi anevoioasa, mult mai anevoioasa decat se asteapta clientul, dar si implementatorul. Rezultatul nu e pe masura estimarilor initiale. De ce oare? Deoarece nu este luata in considerare complexitatea acestui demers si exista lacune in modul de a organiza implementarea. Abilitaţile manageriale difera de la implementator la implementator si de la client la client.
Microsoft, constienta de acest neajuns, aduce ca solutie o metodologie de implementare, un set de instrumente de ajutor in managementul proiectului.
Prin Microsoft Business Central, aveti posibilitatea sa efectuati activitati comune de gestionare a proiectelor, cum ar fi configurarea unei lucrari si programarea unei resurse, dar si furnizarea informatiilor necesare pentru gestionarea bugetelor si monitorizarea progresului. Aveti posibilitatea sa urmariti orele masinilor si ale angajatilor in proiect utilizand foi de pontaj. Ca manager de proiect, aveti o buna imagine de ansamblu, nu numai a locurilor de munca individuale, ci si a alocarii angajatilor, a utilajelor si a altor resurse utilizate in toate proiectele.
Dintre functionalitatile modulului enumeram:
* Definirea proiectelor pe faze si pe elementele care se vor consuma in cadrul proiectului, conform cantitatilor si preturilor agreate cu clientul.
* Urmarirea cantitativ-valorica a abaterilor dintre ceea ce s-a bugetat /agreat si consumurile efectiv realizate.
* Posibilitatea de a factura pe diferite faze ale proiectelor, pe o structura flexibila de preturi, fie cu cele agreate in contract, fie cu cele care nu sunt cunoscute decat la momentul facturarii.
* Permite utilizarea a 5 metode de recunoastere si inregistrare a productiei neterminate, in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (I.A.S.).
* Se pot urmari proiectele in diverse valute.
Costuri: Reduce costurile operationale prin posibilitatea de a factura pe diferite faze ale proiectelor, pe o structura flexibila de preturi si utilizarea a 5 metode de recunoaştere şi inregistrare a productie neterminate.
Timp: Se castiga timp prin definirea proiectelor pe faze si pe consumabilele din cadrul proiectelor.
Riscuri: Reduce riscurile de business prin transparenta informatiilor – se pot urmari abaterile dintre budget consumul efectiv si se pot urmari proiectele in diverse valute.