Companiile cu capital autohton au crescut cererea pe piata sistemelor ERP

Media

Gestionarea si managementul activitatillor complexe dintr-o companie medie sau mare a devenit aproape imposibila fara ajutorul sistemelor de tip ERP, prin care centralizarea si prelucrarea datelor poate oferi managerului imaginea de ansamblu a situatiei companiei, in timp real. Daca pentru companiile multinationale utilizarea ERP este un „must” pe plan international, companiile locale au surprins printr- o crestere importanta a cererii in ultimii trei ani. Practic, piata ERP a crescut cu peste 7% anual incepand cu 2012, dupa alti trei ani in care ritmul de crestere a fost afectat de recesiunea economica. Dar incepand cu jumatatea anului 2014, numarul de solicitari aproape s-a dublat, fiind semnale pentru o crestere de peste 15% pentru 2015.

Se observa pe piata o evolutie in ceea ce priveste societatile cu capital romanesc. In portofoliul nostru sunt doua categorii de clienti, dupa forma capitalului investit. Clienti cu capital autohton si companii multinationale. Pentru companiile multinationale, lucrurile sunt destul de simple pentru noi, clientul are siguranta continuitatii, beneficiaza de un ERP dezvoltat de Microsoft, deci poate utiliza acelasi tip de raportari pentru oricare dintre sucursalele de pe glob. In ultima vreme insa, cererile venite din parte a companiilor romanesti s-au inmultit”, afirma Iulian Motoi, Managing Partner Elian Solutions.

Elian Solutions implementeaza sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV

Elian Solutions implementeaza sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV, un ERP produs de catre Microsoft, avand o interfata similara cu produsul Microsoft Office. ransart implementeaza sistemele B-ORG ERP si Neomanager.

In ceea ce priveste profilul companiilor care apeleaza in acest moment la implementarea unui sistem ERP, sectorul cel mai dinamic este cel al companiilor medii spre mari. Totodata, firmele multinationale sunt cele care se orienteaza, in general, catre solutii internationale, in special Microsoft Dynamics, SAP, Oracle, pe cand firmele locale prefera de multe ori solutiile locale.

Citeste mai mult in Revista Piata